Ahol vallásszabadság van, ott a vallásellenesek nem puskákkal és nyilakkal üldözik a keresztényeket, hanem a közbeszéd terének kialakításával. Hogyan? Azt még könnyen el tudja képzelni valaki, hogy a szó veszélyes fegyverével támadnak rá és az fájdalmat okoz. De hogyan fáj, ha a közbeszédnek vallásellenesek adják meg a szabályait? Nos, nem fáj, hanem bosszant.

világ üldözés

Forrás: PIRO4D képe a Pixabay -ről.

A keresztények szenvedései

A vallásos embereknek el kell tűrniük, hogy Isten nevét mindenféle trágár szavakkal vegyék körül. A keresztényeknek el kell tűrniük, hogy a relativizmus világában ne hivatkozhassanak örök értékekre. A keresztényeknek el kell tűrniük, hogy a vallásos megnyilvánulásokon kívül sehol nem beszélhetnek Istenről. Ez sok keresztényt próbára tesz, azonban egy derűs keresztényt ez inkább leleményessé tesz, mint szenvedővé. Különösen akkor, ha tudja, hogy miért hoztak a modern világban ilyen új szabályokat a közbeszéd uralói.

Miért vannak új szabályok?

Azért, mert a normális szabályok világában, ahol nem a PC az úr, hanem az értelem, esélyük sem lenne egy beszélgetésből győztesen kikerülni a közbeszédet PC-re lecsupaszítóknak. Így a keresztények, akiknek sok bosszúságot kell elviselniük, van egy nagy vigaszuk. Ha igazságos lenne a verseny a közbeszéd terein, akkor ők nyernének.

Akkor a vallásszabadság országaiban milyen az üldözés?

Verbális és könyörtelen. Viszont sokszor megtapasztaljuk mi, keresztények azt, amit a mai evangéliumi részletben mond Jézus, hogy a Lélek beszél belőlünk. És tudjuk azt is, hogy nem tart a PC uralma örökké. Megvárjuk a végét?

Íme, a mai evangélium!

Íme, úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és egyszerűek, mint a galambok! Legyetek óvatosak az emberekkel szemben, mert bíróság elé állítanak, és zsinagógáikban megostoroznak titeket. Helytartók és királyok elé hurcolnak miattam, hogy tanúságot tegyetek előttük és a pogányok előtt. Amikor pedig bíróság elé állítanak, ne töprengjetek azon, hogyan és mit beszéljetek! Megadatik ugyanis nektek abban az órában, hogy mit mondjatok. Hiszen nem ti beszéltek, hanem Atyátok Lelke szól belőletek.

Halálra adja majd testvér a testvérét, és apa a fiát. A gyermekek szüleik ellen támadnak, és megöletik őket. Gyűlöletesek lesztek mindenki előtt az én nevemért. Aki azonban mindvégig állhatatos marad, az üdvözül.

Amikor pedig az egyik városban üldöznek titeket, meneküljetek a másikba! Bizony, mondom nektek: Nem járjátok végig Izrael városait, amíg el nem jön az Emberfia.

Mt 10,16-23