A címben tett állításom annyit jelent, hogy Jézus föltámadása óta soha nem él már át olyan szomorúságot, mint amikor rá kellett döbbennie, hogy egyedül maradt. Az apostolok egy órát nem voltak képesek virrasztani vele. Péter megtagadta. Háromszor. Júdás elárulta. A nép Barabás életéért kiáltozott. Nem őt választották arra, hogy mentesüljön a halálos ítélettől.

feltámadás öröm

Forrás: Makalu képe a Pixabay -ről.

A kereszten

Talán úgy tűnt, hogy a jobb lator hite feloldja benne a magány érzését. De hét szava között elhangzott a fohász: Istenem, Istenem, miért hagytál el engem. A fizikai fájdalom iszonyatos volt, de a lelki fájdalom azon a határon mozgott, amit ember elviselni nem tud. Épp elmével mindezt feldolgozni szinte lehetetlen.

De vasárnaptól Jézus Krisztus boldog

Hogy miféle pokolra alászállást élt meg a Megváltó, nem tudjuk. De abban biztosak lehetünk, hogy mikor megdicsőült testben feltámadt, olyan boldogság járta át, mint élőt a földön mást soha. Talán az angyalok megértik ezt. Mi emberek soha. De a mi szintünkön tudunk csatlakozni a boldog Jézus boldogságához. Próbáljuk ezt meg! Meglepetés fog érni bennünket.

Hogy legyen az ember boldog a világjárvány idején?

Tudom, hogy vannak, akik most szomorúak. Elvesztettek valakit, akit nagyon szerettek. Nekik mondom, mert tapasztaltam, létezik egy "mindazon által és annak ellenére", csendes, könnyes öröm, ha úgy gondolunk halottunkra, hogy ő már az Úrnál van.

Sosem tennék olyat, mint szektások némelyike, aki táncol szerette sírján, mert úgy tudja, hogy ő üdvözült, neki jó. Ez inkább pszichózis, mint öröm. De az ember a gyászban is tudhatja, még ha nem is érzi, hogy akit eltemettünk, annak csak a teste van a sírban.

Jézus az első a feltámadottak közül

Képzeld el, hogy neked mekkora öröm lesz örök életre föltámadni! Utána többé soha nem leszel szomorú. Alkotó életet fogsz élni, tele játékkal, örömteli fölismerésekkel örökre. Gondolj húsvét vasárnap erre. Örülj Jézussal, aki Krisztus!