Elgondolkoztál már azon, hogy mit tennél, ha biztosan tudnád, hogy már csak 2 hónapod van hátra? Szeretnél még valami nagyot végbevinni? Vagy egy helyet fölkeresni? Vagy egy vizsgát letenni?

Ismerek egy amerikai indiánt, aki filozófiát tanított Peruban spanyol nyelven. Amikor megtudta, hogy halálos beteg, akkor az egész családjával elment indián törzse legismertebb kultikus helyére. Ez után tudott búcsúzni a világtól.

Ismertem egy embert, aki mikor tudta, hogy 4-5 hónap lehet hátra, nekiment újból a középfokú angol vizsgának és átment rajta. Rákban halt meg.

hálózat Isten

Forrás: Dorothée QUENNESSON képe a Pixabay -ről.

Ha én tudnám, hogy 2 hónapom van hátra, akkor sem tennék mást, minthogy megvalósítom a következő ötletet, amit Istentől kapok. Mert azt megtéve tudok hozzájárulni a jó emberek hálózatának következő sikeréhez.

Ha jó vagy, kicsi tetteid nélkülözhetetlenek

Az ember hamar rájön, hogy bizonyos eseményekben övé a következő lépés. És azt a gyengeségünket is megtapasztaljuk, hogy időnként nem tesszük meg a következő lépésünket vagy direkt rosszat teszünk. Isten azonban minden módon végbeviszi hatalmas és csodálatos tervét.

Ha te vagy a láncszem és nem teszed meg a jót, akkor hogyan lehet folytatni a nagy elképzelést? Egyszerű a válasz. A jók is hálózatban működnek. Ha valaki nem lépi meg a következő szükséges lépést, akkor valami más módon valósul meg a terv, a hálóban ugyanis valaki más tette is előre viheti a közös ügyet. Ilyen a hálózat. És mi jellemzi még? Isten hálózata csöndes. Biztos. Kikezdhetetlen. Isten is ért a hálózatokhoz. Ő ért hozzá igazán.

Mit érdemes tenni annak, akinek kis ideje van?

Mindig a következő lépést kell megtenni. Ha ezt teszed, akkor megvalósulhat Isten terve.

Csókay András agysebész legjobb ötletei Jézus-imában jönnek. És nyilván neki sem jönnek az ötletei azonnal. Várni kell az ötletre, ami jön. Jön, de várni kell rá. És ha jön, akkor habozás nélkül cselekedni kell. Nekem jött ez az ötlet, hogy ezt írjam meg. Hát, megírtam.

Nem tudom, hogy segítek-e neked ezzel. De tudom, hogy lesz olyan olvasóm, akinek éppen erre a blogbejegyzésre van szüksége ahhoz, hogy jöjjön neki a következő kis ötlete. Lehet, hogy a cikkem nélkül nem jönne az ötlete. Pedig van valaki a világon, akinek szüksége van az ő ötletére is, de főleg annak megvalósítására.

Mindig azt gondolom, hogy istenpótlékok segítségével működő más hálózatok emberei veszélyesek ránk, akiket Isten tervének megvalósítása fellelkesít és tevékenységre sarkall. De tudom, hogy attól ők nem fognak üdvözülni, hogy bennünket akadályoznak. Nekünk pedig mindig sietnünk kell, mintha csak pár óránk lenne már hátra, hogy rajtunk ne múljon...

Kalandra fel!