Ki ne ismerne baloldali politikusok szájából elhangzott bibliai párhuzamokat. Bátran állíthatom, hogy sokszor tévednek a kinyilatkoztatás szövegeivel kapcsolatban. Mivel sok az esetek száma, és mindegyik egy kicsit más, ezért egyetlen példán mutatom meg a jelenséget. Ez a példa olyan, mint csepp a tengerben.

Forrás: Steve Buissinne képe a Pixabay -ről.

Milyen tüntetésen lenne ott Jézus?

Legutóbb az hangzott el egy magát keresztény hívőnek tartó politikus szájából, hogy azon a baloldali tüntetésen, amin ő felszólalt Jézus is ott lenne. Erre fő érve volt, hogy több hívő is volt a tüntetésen és így igaz a jézusi mondás, hogy ahol ketten vagy hárman összejönnek keresztények, ott Jézus is ott van. Mi ebben a tévedés? Nézzük meg a mai evangéliumot! Nézzük meg a kontextusát a kijelentésnek. No, és idézzük az evangéliumot pontosan! Mit mondott Jézus? „Mert ahol ketten vagy hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.”

A lényeg kimaradt

A politikus a lényegi feltételt felejtette el. Hogy az embereknek Jézus nevében kell jelen lenni. Nem a baloldal nevében. Még csak nem is a nép nevében! De honnan veszem, hogy a konkrét tüntetésen nem Jézus nevében jöttek össze az emberek? Ha ide idézzük, amit Jézus máshol mondott, hogy nem az szennyezi be az embert, amit eszik vagy iszik, hanem ami elhagyja a száját, vagyis amiket mond, akkor a rendezvény szónokait hallgatva, biztosra vehető, hogy nem Jézus nevében jöttek össze a tüntetésen az emberek.

A példában tehát ezek a tévedések vannak

Összegezve. A baloldaliak sokszor szövegkörnyezetből kiragadva, a szöveget megcsonkítva vagy a kijelentést kiforgatva idéznek bibliai gondolatokat. Ki adott erre példát nekik?

Íme, a mai evangélium!

 „Ha testvéred vétkezik ellened, menj, és figyelmeztesd őt négyszemközt! Ha hallgat rád, megnyerted testvéredet. Ha azonban nem hallgat rád, vigyél magaddal egy vagy két társat, hogy »kettőnek a tanúbizonysága vagy háromé tanúsítsa a dolgot«. Ha rájuk sem hallgat, mondd meg a hívek közösségének! Ha a hívek közösségére sem hallgat, vedd úgy, mintha pogány volna vagy vámos.

Bizony, mondom nektek: Amit megköttök a földön, meg lesz kötve a mennyben is; és amit feloldotok a földön, fel lesz oldva a mennyben is.

És bizony, mondom nektek: Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják azt mennyei Atyámtól. Mert ahol ketten vagy hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.”

Mt 18,15-20