Ma is mártír lett több afrikai keresztény. Ez biztos tény. A dzsihadisták ellenfélnek tekintik a keresztényeket és sokakat megölnek közülük napjainkban is. Tőlük félnek Krisztus követői?

Ha közel a halál

Nyilván normális emberi viselkedés, hogy a halál közvetlen közelében minden ember fél. De van valami, ami a keresztényeket ebben a helyzetben erővel és erősséggel tölt el. Jézus szerint nem attól kell félnünk, aki a testet megöli, hanem attól, aki a testet és a lelket is a pokolba taszíthatja. Vajon ki ő?

húsvét hit

Forrás: DEZALB képe a Pixabay -ről.

A keresztények az ördögtől félnek

Aki a lelkeket a pokolra viheti az az ördög. Azért félnek tőle az emberek, mert csábereje bárkit megingathat. De hogyan árthat nekünk?

Hogyan szemétkedik az ördög?

Az ördög nem hallja a gondolatinkat. Nem tudja, hogy mit imádkozunk. De amit hangosan ki is mondunk, azt ismeri. Az ördög egy bukott angyal. Tiszta szellemi lény: se teste, se lelke. Hatalmas szellemi ereje van. Mint egy mindenki viselkedését ismerő tartótiszt, úgy gyűjti az információkat. Sokat tud minden emberről. Viszont a tartótisztekkel ellentétben nagy intellektussal rendelkezik. Mindenkit a gyenge pontján fog meg. Gondolatokat is tud sugallni. Ezzel kínozza az embert. De tőle sem kell nagyon félni. Pál apostoltól tudjuk ugyanis, hogy „ hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmasságok, sem magasság, sem mélység, sem egyéb teremtmény el nem szakíthat bennünket Isten szeretetétől, amely Krisztus Jézusban, a mi Urunkban van.” Rom 8, 38-39

Ne féljünk! Krisztus is meghalt és feltámadt.

Íme, a mai evangélium!

Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak: Ne féljetek az emberektől! Nincs rejtett dolog, amelyre fény ne derülne, sem titok, amely ki ne tudódnék. Amit én sötétben mondok nektek, azt ti mondjátok el világosban: és amit fülbe súgva hallotok, hirdessétek a háztetőkön!

És ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, de a lelket nem tudják megölni. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, a testet is a pokolba taszíthatja.

Egy fillérért ugye két verebet adnak? És mégsem hull a földre egy se közülük Atyátok tudta nélkül? Nektek pedig minden szál hajatokat számon tartják! Ne féljetek hát: sokkal többet értek ti a verebeknél! Ha valaki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van. De ha valaki megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom őt Atyám előtt, aki a mennyekben van.

Mt 10,26-33